вівторок, 04 червня 2024 16:59

Дипломатка пояснила, що отримає Україна на саміті НАТО

Дипломатка пояснила, що отримає Україна на саміті НАТО
Посол Джуліанна Сміт сказала, що НАТО представить Україні пакет безпекових заходів. Фото: Wikimedia

На липневому саміті у Вашингтоні НАТО представить Україні пакет безпекових заходів, які будуть "мостом" до членства.

Посол США при НАТО Джуліанна Сміт сказала про це під час круглого столу Defense Writers Group, пише DefenseNews.

"Частиною цього пакета буде мова, якою ми опишемо прагнення України до членства в самій декларації. Частково це буде інституціоналізація певної двосторонньої підтримки, яка зараз надається Україні, і передача її під командування НАТО", - вказала дипломатка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба розповів, чого очікувати від саміту НАТО в липні

Саміт на честь 75-річчя НАТО також зосередиться на регіональних планах оборони та стримування для Північної, Центральної та Південної Європи.

"Це означатиме суттєву зміну в Альянсі в тому, як країни інвестують, закуповують, співпрацюють у реалізації та виконанні цих регіональних планів", - сказала посолка.

Будуть говорити про розподіл видатків на оборону. Очікується, що більш ніж 20 країн витрачатимуть щонайменше 2% свого ВВП на оборону.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг проситиме союзників виділяти щонайменше 40 мільярдів євро на рік для фінансування військової допомоги України на тлі безперервної російської агресії.

За його словами, потрібен як мінімум нинішній рівень підтримки, щоб забезпечити передбачуваність, яка необхідна Україні.

Зараз ви читаєте новину «Дипломатка пояснила, що отримає Україна на саміті НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі