пʼятниця, 23 лютого 2018 04:20

Держдеп США порахував кількість ядерної зброї у Росії і Америці

Держдеп США порахував кількість ядерної зброї у Росії і Америці
Держдеп порахував кількість ядерної зброї. Фото: РБК

Вашингтон опублікував розгорнуту статистику про кількість боєголовок, наявних у обох країн на 5 лютого. Відповідно до неї, США мають в своєму розпорядженні 652 оперативно розгорнуті носії ядерних озброєнь - міжконтинентальні балістичні ракети, важкі бомбардувальники, балістичні ракети на підводних човнах - і 1350 боєзарядів на них. Росія має 527 носіїв і 1444 боєголовки.

Сполучені Штати Америки і Росія виконують свої зобов'язання за Договором про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь, мовиться в довідці про скорочення ядерних арсеналів, опублікованій американським Держдепартаментом 22 лютого, передає Корреспонент.net.

ЗМІ писали, що ядерна зброя повертається в відносини між США і Росією. Один з найбільш сумнівних пунктів нової стратегії говорить про те, що США можуть застосувати ядерну зброю у відповідь на нищівну атаку на американську інфраструктуру, здійснену навіть неядерними силами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держдеп: газопровід "Північний потік-2" підірве незалежність України

ДСНВ був підписаний в квітні 2010 року. Згідно з документом, до лютого 2018 року біля Росії і США має залишатися не більш ніж 1550 боєголовок і 700 МБР, ТБ і БРПЛ.

Зараз ви читаєте новину «Держдеп США порахував кількість ядерної зброї у Росії і Америці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі