четвер, 01 листопада 2018 14:55

Ця військова база нікому не загрожує - у Польщі збудують "форт Трампа"

Ця військова база нікому не загрожує - у Польщі збудують "форт Трампа"
Це реакція на агресивні дії Росії

Президент Польщі Анджей Дуда під час переговорів із президентом США Дональдом Трампом запропонував створити на території своєї країни постійну американську військову базу. Її вже назвали "фортом Трампа".

За словами глави польського зовнішньополітичного відомства Яцека Чапутовича, це реакція на агресивні дії Росії, пише Польське радіо.

"Президент Білорусі Олександр Лукашенко говорив про те, що його турбує "Форт Трамп" і збільшення американської присутності в Польщі. Я пояснив, що це реакція на агресивні дії Росії, і ці війська жодним чином не загрожують, зокрема, Білорусі", - розповів Чапутович.

Чапутович додав, що вимогою Польщі є дотримання міжнародного права.

"Я наголосив, що вимогою є дотримання міжнародного права. Росія щодо України це право не дотримує", - резюмував польський міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія облаштувала військову базу на кордоні з Україною

Росія готує все необхідне для того, аби в анексованому Криму розмістити ядерну зброю. Для цього посилили свою військову присутність у Криму, розповів представник України при ООН Володимир Єльченко на засіданні Ради безпеки ООН.

Зараз ви читаєте новину «Ця військова база нікому не загрожує - у Польщі збудують "форт Трампа"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі