неділя, 11 жовтня 2020 20:06

Covid-19: в Індії понад сім мільйонів хворих

Covid-19: в Індії понад сім мільйонів хворих
В Індії виявили близько 74 тис випадків інфікуванна Covid-19 за добу. Фото: Reuters

Протягом останньої доби в Індії зареєстрували близько 74 тисяч нових випадків зараження коронавірусом.

Так, загальна кількість заражень в країні вже перевищила позначку у сім мільйонів, повідомляє DW.

"З понад 1,3 мільярда жителів країна займає другу сходинку за кількістю випадків Covid-19 у світі після США. Останнім часом у країні підтверджується дедалі більше інфікувань. Це відбувається на тлі того, що все менше людей дотримуються маскового режиму. Також менше людей дотримуються правил фізичної дистанції з іншими особами, застерігають медики. Люди думають, що вони в безпеці, оскільки ще не заразилися", - розповідає голова асоціації лікарів штату Махараштра.

З огляду на кількість населення, рівень смертності через коронавірус в Індії менший, ніж в інших країнах. При цьому, рівень тестування в Індії також значно нижчий, ніж у багатьох інших країнах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: пором з 800 пасажирами не пустили до порту

Як зазначається, в країні є багато смертей, які, як правило, ніколи не фіксуються.

"Офіційно, Індія займає третє місце у рейтингу смертності від Covid-19 у світі після США і Бразилії. Також місцеві ЗМІ повідомляють про нестачу медичного кисню в лікарнях в деяких районах країни. Однак, незважаючи на все це, уряд продовжує пом'якшувати правила. Урядовці наполягають на низькому рівні смертності та відносно високій динаміці випадків одужання. Експерти припускають, що останнє може бути пов'язано з відносно молодим населенням", - йдеться в повідомленні.

У Франції число нових випадків інфікування Covid-19 наблизилося до позначки у 27 тисяч за день вперше з початку епідемії. У результаті цього, загальна кількість хворих з початку року становить 718 873 особи.

Зараз ви читаєте новину «Covid-19: в Індії понад сім мільйонів хворих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі