вівторок, 07 серпня 2018 10:38

Чоловік пройде 1,7 тис. км заради собак

Захисник собак 55-річний Роберт Донкерс із британського Клос Хауза зібрався пройти 1,7 тис. км через всю країну.

Його супроводжуватимуть 4 із 7 улюбленців. Таким чином хоче домогтися заборони вживання собачого м'яса в Кореї, Єгипті, Індонезії та Китаї. Також збиратиме гроші на захист собак, повідомляє The Nothern Echo.

Автор: thenorthernecho.co.uk
  Роберт Донкерс збирає гроші на захист собак. Планує пройти 2,7 тис. км
Роберт Донкерс збирає гроші на захист собак. Планує пройти 2,7 тис. км

Таке рішення прийняв, коли побачив відео на You Tube. Там тварини потерпають від жахливих умов утримання. А діти в Індонезії скаржаться, що повинні продати собак на м'ясо, бо родина не має грошей, пригадує.

Чоловік розпочав мандрівку 9 липня від скелястого мису Лендс-Енд на заході Британії. Сподівається завершити її у вересні в селищі Джон О'Гроатс на крайній півночі Шотландії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катається та посміхається - мережу потішило відео собаки-серфера

Британці закликають прем'єр-міністра Терезу Мей заборонити вживання собачого м'яса в країні.

Таке рішення хочуть прийняти через наплив мігрантів зі Сходу. Представники міжнародної організації із захисту собак уже провели переговори із міністром закордонних справ країни Аланом Дунканом, повідомляє The Sun.

Незважаючи на заборону у багатьох країнах світу, у Британії імпорт і продаж собачого м'яса дозволений. Американський Конгрес планує накласти заборону на нього. То ж і британському уряду треба так вчинити, кажуть зоозахисники.

У Британії законодавство дозволяє вбивати та їсти собак, якщо їхня смерть не завдала їм страждань.

"У США м'ясо собак їдять переважно емігранти з Азії. У Британії 3 млн емігрантів зі Східної Азії. Ми не можемо заперечувати, що у нас така ж ситуація", - кажуть в організації World Dog Alliance.

Міністр Алан Дункан також тримає собаку на кличку "Локшина". Заявив, що цілковита заборона м'яса цих тварин буде абсолютно правильною.

Щороку в китайському місті Юйлін у провінції Гуансі проводиться фестиваль собачого м'яса. Його відзначають 22 червня. На честь літнього сонцестояння китайці вбивають близько 10-15 тис. собак. М'ясо тварин з'їдають разом із плодами лічі. Фестиваль проводиться в Юйлін з 2009-го.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік пройде 1,7 тис. км заради собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі