пʼятниця, 20 січня 2023 02:29

Чи зникне загроза від Росії, якщо Україна переможе - думка адмірала НАТО

Чи зникне загроза від Росії, якщо Україна переможе - думка адмірала НАТО
Дев'ятий рік триває агресія РФ проти України. Фото: eastnews.ua

Російські плани залишаться незмінними навіть, якщо РФ програє у війні проти України.

Загроза не зникне. Про це сказав голова Військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер за підсумками засідання цього комітету на рівні начальників генеральних штабів.

"Я думаю, що всі держави погоджуються з фактом, що незалежно від результату війни росіяни, скоріше за все, матимуть аналогічні амбіції. Навіть якщо вони програють війну з Україною, вони продовжать мати ті ж самі амбіції. І з цієї причини загроза не зникає", - сказав Бауер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль хоче затягнути війну – Грозєв

Зокрема, він сказав, що у війні з Україною на суходолі росіяни вичерпали певні свої сили, боєприпаси, танки, бойові машини піхоти і артилерійські системи.

"Загальна думка така, що росіяни відновлять те, що вони мали. Вони також засвоять уроки з цього конфлікту і спробують покращити те, що вони мали", - сказав Бауер.

Така ситуація потенційно вплине на подальші плани Альянсу, але питання полягатиме у тому, як швидко росіяни зможуть відновити свій довоєнний потенціал та покращити його.

"Вони не були дуже успішними, коли здійснили вторгнення в Україну. На це знадобиться час. І чи йдеться про період від трьох до п'яти років, чи від трьох до десяти років - це те, про що ми разом повинні поговорити. Це буде вивчено розвідувальними службами", - сказав Бауер.

Він додав, що опісля треба буде прокласти шлях для ухвалення належних рішень, аби бути готовим реагувати на майбутню загрозу - протидіяти їй і стримувати її.

Дев'ятий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російські окупанти захопили Крим, Донецьк і Луганськ.

24 лютого минулого року Росія розпочала повномасштабну війну проти України.

РФ скоїла геноцид українського народу. Російські окупанти завдали збитків Україні на $600–800 млрд.

Україна представила послам 30 держав проєкт спеціального міжнародного трибуналу для покарання Росії.

Зараз ви читаєте новину «Чи зникне загроза від Росії, якщо Україна переможе - думка адмірала НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі