середа, 19 грудня 2018 13:38

Людиною року назвали Джорджа Сороса

Людиною року назвали Джорджа Сороса
Джордж Сорос став людиною року за версією Financial Times Фото: capital.ua

Газета Financial Times назвала інвестора і філантропа Джорджа Сороса людиною року.

2018-го у розпал популістських тенденцій у політиці Сорос став символом ліберальної демократії та відкритості суспільства, розповідає lb.ua

Враховувалися цінності, які представляє Сорос: права людини, відкритість, свобода ЗМІ - з одного боку, боротьба з авторитарними режимами, расизмом і нетерпимістю - з іншого. Financial Times прямо протиставляє його цінності тим, які нібито сповідують президент РФ Володимир Путін і президент США Дональд Трамп.

Сорос народився в Угорщині. Залишив країну в 17 років. Закінчив Лондонську школу економіки, паралельно працюючи носієм та офіціантом. Пізніше переїхав в США. У 1950-х створив фонд Quantum і став одним із найуспішніших спекулятивних гравців в історії.

Благодійну діяльність Дж.Сорос почав 1979-го в ПАР. 1984-го створив фонд в Угорщині для підтримки університетів і бібліотек Open Society Foundations. До 2018-го Дж.Сорос передав фонду $18 млрд сімейних коштів. У Росії діяльність його фонду визнана небажаною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сорос жорстко розкритикував Google і Facebook

За даними журналу Forbes, статки Дж. Сороса на 19 грудня оцінювали у $8,3 млрд, він займав 60 сходинку в списку 400 найбагатших американців і був 190 серед мільярдерів світу.

Американський мільярдер Джордж Сорос назвав криптовалюту, зокрема біткоіни, типовою фінансовою "бульбашкою".

"Біткоіни - це не валюта. Оскільки валюта — стабільний засіб накопичення, який не може змінюватися на 25 відсотків у день" - заявив Джордж Сорос, передає Liga.net.

Зараз ви читаєте новину «Людиною року назвали Джорджа Сороса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі