пʼятниця, 12 жовтня 2018 13:02

Буде Варфоломіївська ніч - Жириновський пригрозив Україні "священною" помстою

Буде Варфоломіївська ніч - Жириновський пригрозив Україні "священною" помстою
Володимир Жириновський відкрито погрожував українцям розправою за отримання Україною автокефалії

Скандальний російський політик Володимир Жириновський відкрито погрожував українцям розправою за отримання Україною автокефалії. Він заявив, що через надання томосу УПЦ КП війна в Україні триватиме десятки років.

Жириновський "професійно" провів історичні паралелі. Він пригрозив, що в Україні може відбутися "Варфоломіївська ніч", яка поклала початок 30-річній війні у Європі.

Про це політик заявив в ефірі пропагандистської програми "Вечір із Володимиром Соловйовим" на телеканалі "Россия 1".

"Ми з вами отримаємо теж 30-річну війну. Чотири вже йде. Ще 26 років проливатиметься кров в Україні. Саме на релігійному ґрунті. Православні Московського патріархату і православні Київського патріархату. І все для цього Захід готує там, у Стамбулі. Варфоломій — це зараз найголовніший ворог християнського світу!" — виголосив Жириновський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми будемо жорстко протидіяти релігійній ворожнечі - Аваков

Синод Константинопольського патріархату скасував лист Синоду від 1686 року, після якого Київська митрополія потрапила під юрисдикцію Москви, відновив канонічний статус предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія.

Це рішення відкрило шлях для надання Українській церкві томосу про автокефалію. Цей процес триває.

Зараз ви читаєте новину «Буде Варфоломіївська ніч - Жириновський пригрозив Україні "священною" помстою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі