четвер, 05 квітня 2018 09:29

Британські спецслужби виявили місце виробництва отрути "Новачок"

Британські спецслужби виявили місце виробництва отрути "Новачок"
Спецслужбам вдалося встановити, де виробили "Новачок" Фото: ЕРА

Спецслужби Великої Британії вважають, що змогли встановити місцезнаходження секретної російської лабораторії, де виробили нервово-паралітичну речовину "Новачок".

Лабораторія розташована в Росії, але де саме - не уточнюють, повідомляє The Times з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Встановити можливе джерело виробництва Новачка вдалося за допомогою наукового аналізу та розвідданих вже через кілька днів після отруєння Скрипалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отруєння Скрипаля: у Великій Британії заявили про мотив РФ

Кабінет міністрів володів інформацією про те, де виробили цю речовину, на четвертий день після інциденту, пише видання.

4 березня колишнього російського подвійного агента Сергія Скрипаля і його дочку Юлію знайшли непритомними на лавці в торговельному центрі Maltings у Солсбері.

Слідство встановило, що їх отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок", розробленою в СРСР у 1970-х. Велика Британія поклала відповідальність за інцидент на Росію.

У результаті Британія оголосила дипломатичні санкції, виславши з країни 23 російських дипломатів. У знак солідарності ще понад 20 країн світу, в тому числі США, оголосили персонами нон ґрата понад сотні російських розвідників, які працювали під дипломатичним прикриттям.

Зараз ви читаєте новину «Британські спецслужби виявили місце виробництва отрути "Новачок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі