неділя, 07 червня 2020 04:44

Бразилія перестала публікувати оновлені дані по зараженню коронавірусом

Бразилія перестала публікувати оновлені дані по зараженню коронавірусом
Бразилія почала приховувати дані по коронавірусу. Фото: Reuters

Міністерство охорони здоров'я Бразилії перестало оновлювати інформацію про загальну кількість зафіксованих випадків коронавірусної інфекції Covid-19 в країні.

Рішення уряду про часткове приховування офіційних даних щодо масштабів епідемії коронавірусу в країні підтримав глава держави Жаїр Болсонару, повідомляє Reuters.

Глава Бразилії повідомив, що міністерство оптимізує збір статистики, щоб краще виявляти осередки захворювання і визначати подальшу стратегію боротьби з епідемією.

Він написав у Twitter, що нинішні дані "не відображають ситуацію в країні". Щоб уникнути спотворення статистики, інформація про хворих буде публікуватися о 22:00 за місцевим часом, а не в період з 17:00 до 19:00, як раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від коронавірусу померло вже 400 тисяч

Згідно з даними Worldometers.info, в Бразилії зареєстровано понад 673,5 тисячі випадків COVID-19, з яких майже 35 957 — смертельні.

Зараз ви читаєте новину «Бразилія перестала публікувати оновлені дані по зараженню коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі