вівторок, 20 лютого 2024 10:42

Блокування кордону з Україною: польський міністр звернувся до фермерів

Блокування кордону з Україною: польський міністр звернувся до фермерів
Польські фермери продовжують блокувати кордон з Україною. Фото: gettyimages.com

Перед запланованим на сьогодні, 20 лютого, повним блокуванням кордону з Україною міністр сільського господарства та розвитку села Польщі Чеслав Секерський звернувся до фермерів.

За його словами, повне закриття кордону може сприяти зупиненню експорту польських товарів до України і, як наслідок, призвести до скорочення багатьох робочих місць. Про це повідомляє Polsat News.

Міністр також нагадав, що Польща вже заборонила ввезення з України зернових, ріпаку та соняшнику. А також деяких продуктів переробки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські протестувальники перекривали дорогу поїздам і пасажирським автобусам

За словами Секерського, міністерство планує розробити двосторонню угоду з Україною, "яка б розширила сферу захисту ринку, включивши до неї інші чутливі продукти, такі як цукор, птиця, яйця, фрукти, мед, яблучний сік, олії".

"Регулювання торгівлі сільськогосподарською продукцією з Україною є одним із пріоритетів міністерства", - сказав Секерський.

Він також запевнив, що міністерство хоче вирішувати проблеми разом із фермерами, та запросив їх до переговорів.

"Ми б хотіли, щоб результатом нашої спільної роботи стала угода про вирішення поточних проблем та розроблення програми на майбутнє", - зазначив міністр.

Окрім того, він закликав протестувальників стежити за тим, щоб їхня діяльність завдавала якнайменше неприємностей суспільству. Секерський запевнив, що міністерство звертається по додаткові кошти для допомоги фермерам.

Віцепрем'єр-міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков провів термінові переговори з головою Бюро нацбезпеки Польщі Яцеком Сєвєрой.

Йшлося про неприпустимості блокування кордону, зокрема, пасажирського транспорту. Кубраков наголосив, що блокування кордону - "це пряма загроза безпеці країни, що обороняється".

Зараз ви читаєте новину «Блокування кордону з Україною: польський міністр звернувся до фермерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі