четвер, 20 липня 2017 13:09

Блогера Лапшина засудили до трьох років

Блогера Лапшина засудили до трьох років
У блогера було три паспорти. Фото FB

Бакинський суд в Азербайджані засудив громадянина Росії та Ізраїлю Олександра Лапшина до трьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє "Новое время".

Його визнали винним у незаконному перетині державного кордону (за поїздки в так званий Нагірний Карабах) і у відкритих закликів, спрямованих проти держави (за висловлювання на підтримку незалежності регіону). Звинувачення просило для блогера 6,5 року. Блогер своєї провини не визнавав.

Лапшин – громадянин Росії та Ізраїлю, також у нього є український паспорт. Він написав кілька різких постів про Азербайджан. Після них і поїздки в Нагірний Карабах, який Азербайджан вважає своєю територією, окупованою Вірменією, Лапшина зарахували в "чорний список" у цій країні.

Але Лапшин все-таки зміг в'їхати в Азербайджан через Грузію з українським паспортом, в якому його ім'я "Александр" було написано як "Олександр", а пізніше похвалився цим у своєму блозі. Азербайджан у відповідь оголосив блогера в міжнародний розшук за порушення правил в'їзду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Нагірному Карабасі за ніч було 16 артобстрілів

Раніше за запитом азербайджанської сторони в грудні 2016-го блогера затримала білоруська поліція в Мінську, а в лютому екстрадувала в Баку.

Територіальний спір між Вірменією і Азербайджаном із приводу Нагорного Карабаху триває з кінця 1980-х. Населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область за підтримки Вірменії заявила про вихід з Азербайджанської РСР, а у вересні 1991 року оголосила про створення Нагірно-Карабахської Республіки. За період збройного конфлікту 1988-1994 років у сепаратистському регіоні загинули 30 тис. чоловік, більш як сотню тисяч стали біженцями і вимушеними переселенцями.

Зараз ви читаєте новину «Блогера Лапшина засудили до трьох років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі