пʼятниця, 28 травня 2021 14:30

Білорусь може отримати від ЄС €3 млрд, якщо демократично зміниться

Білорусь може отримати від ЄС €3 млрд, якщо демократично зміниться
ЄС може надати Білорусі підтримку, якщо країна почне демократичні перетворення. Фото: pixabay.com

Європейський Союз підготував комплексний план фінансової підтримки Білорусі, якщо країна почне демократичні перетворення.

"Після того, як Білорусь піде демократичним шляхом, ЄС надаватиме країні негайну та довгострокову підтримку як пріоритет. Допоможе стабілізувати економіку, реформувати інституції, щоб зробити їх більш демократичними та спроможними принести користь суспільству. Ці зміни є основою для успішних економічних реформ для підвищення стійкості економіки, потенціалу зростання та створення робочих місць", - зазначають автори проєкту, пише "Радыё Свабода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не приймає рейси з ЄС в обхід Білорусі. У Путіна дали задню

Комплексний план економічної підтримки передбачає довгостроковий пакет інвестицій на суму €3 млрд для Білорусі.

Планова підтримка передбачена для активізації відновлення економіки шляхом фінансових вливань; підтримки структурних реформ та посилення конкурентоспроможності; вдосконалення економічного управління та розвитку приватного сектору; вдосконалення законодавчої бази відповідно до європейських стандартів; підтримки розвитку людського капіталу.

23 травня за вказівкою самопроголошеного президента Білорусі 66-річного Олександра Лукашенка в Мінську посадили літак ірландської компанії Ryanair. Летів з Афін до Вільнюса. На борту перебував білоруський опозиціонер, колишній редактор Telegram-каналу "Нєхта" 26-річний Роман Протасевич та його дівчина 23-річна Софія Сапега. Обох заарештували.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь може отримати від ЄС €3 млрд, якщо демократично зміниться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі