четвер, 21 січня 2021 08:21

Байден скасував гучні рішення Трампа першою ж серією указів

Байден скасував гучні рішення Трампа першою ж серією указів
Байден підписав указ про приєднання США до Паризької кліматичної угоди. Фото: Reuters

У перший же день перебування на посаді президент США Джо Байден підписав низку указів, якими скасував деякі скандальні рішення Дональда Трампа.

Байден підписав указ про приєднання США до Паризької кліматичної угоди, із якої країна вийшла після приходу до влади Трампа, повідомляє "Голос Америки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Леді Гага заспівала гімн США на інавгурації Байдена

"Президент виконає передвиборчу обіцянку допомогти бідним у фінансовому відношенні американцям впоратися з наслідками пандемії Covid-19. Він продовжить федеральну заборону на виселення із займаного житла та запропонує федеральним агентствам продовжити терміни викупу заставних за іпотечними кредитами, що гарантовані на федеральному рівні", - йдеться у повідомленні.

Крім того, новообраний американський президент скасував рішення Трампа про вихід із ВООЗ, а також про заборону на в'їзд до США з держав із переважно мусульманським населенням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відмовилися розробляти вакцину від коронавірусу під егідою ВООЗ

4 листопада 2019 року США офіційно розпочали процес виходу з Паризької угоди.

5 листопада 2020 року Байден пообіцяв, що за 77 днів поверне країну до Паризької кліматичної угоди, якщо переможе на виборах.

Зараз ви читаєте новину «Байден скасував гучні рішення Трампа першою ж серією указів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі