середа, 08 липня 2020 08:42

Трамп заявив про вихід із ВООЗ

Трамп заявив про вихід із ВООЗ
Президент США Дональд Трамп офіційно повідомив Конгрес про вихід Штатів з Всесвітньої організації охорони здоров'я. Фото: REUTERS

США мають намір вийти із Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Відповідне повідомлення до Конгресу направив президент Дональд Трамп, повідомив у Twitter сенатор Боб Менендес.

"Конгресу повідомили про те, що президент США офіційно вивів країну з ВООЗ посеред пандемії. Те, що реакція Трампа на Covid -19 є хаотичною і непослідовною, - це ще м'яко сказано. Це рішення не захистить життя або інтереси американців - воно залишає американців хворими і на самоті", - написав Менендес.

В ООН заявили, що також отримали повідомлення Трампа про вихід США з ВООЗ. Там відзначили, що, згідно з правилами, США можуть покинути організацію через рік після цього, тобто 6 липня 2021 року. Про це повідомляє Reuters.

Агентство, посилаючись на сайт ВООЗ, зазначає, що зараз Сполучені Штати винні організації більш $200 млн обов'язкових внесків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус у США: інфікованих більше 3 млн

"Генеральний секретар обговорює зі Всесвітньою організацією охорони здоров'я, чи дотримані всі умови для такого виходу", - сказав представник ООН Стефан Дюжаррік.

На таке рішення чинного президента уже відреагував його опонент на майбутніх президентських виборах, колишній віце-президент США Джозеф Байден. Він заявив про намір відновити членство США у ВООЗ. Відповідну заяву опублікував у вівторок у Twitter.

"Американці знаходяться у більшій безпеці, коли Америка бере участь у зміцненні світової охорони здоров'я. У перший день свого президентства я поверну США в ВООЗ і відновлю наше лідерство на світовій сцені", — вказав Байден.

Губернатор американського штату Нью-Йорк Ендрю Куомо розкритикував президента США Дональда Трампа за безпечне ставлення до коронавірусу. Політик наголосив: правильний спосіб боротьби з коронавірусом - це насамперед визнати існування проблеми. Але президент вдає, ніби її немає.

Зараз ви читаєте новину «Трамп заявив про вихід із ВООЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі