неділя, 13 грудня 2020 13:38

Азербайджан заявив про проведення АТО в Карабасі

Азербайджан заявив про проведення АТО в Карабасі
В ході провокацій вірменських військових загинули четверо азербайджанських військових. Фото: Reuters

Міністерство оборони і Служба державної безпеки Азербайджану звинуватили вірменських військових в провокаціях в неділю, 13 грудня.

Внаслідок цього в Нагірному Карабасі почалася антитерористична операція. Про це йдеться в заяві Міноборони і СДБ.

"З 26 листопада вірменські військові, які не залишили регіон відповідно до тристоронньої заяви президентів Азербайджану і РФ, а також прем'єра Вірменії, навпаки, створили бойові позиції і в останні дні здійснили низку провокацій і терактів проти азербайджанських військових і цивільних осіб", - сказано в заяві.

Зазначається, що 26 листопада вірменські військові атакували позиції ЗС Азербайджану в селі Шур Ходжавендського району. У результаті загинули троє азербайджанських військових, ще двоє отримали поранення.

"8 грудня була "здійснена провокація" поблизу селища Гадруд Ходжавендського району, в результаті чого загинув ще один азербайджанський військовий, а також важке поранення отримав співробітник компанії стільникового зв'язку Azercell.

На підставі цього, СДБ Азербайджану змушена була провести антитерористичну операцію в цьому районі", - йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нагірний Карабах: вірмени викопують родичів з могил і виїжджають з регіону

У свою чергу, МЗС Вірменії заявляє, що військові Азербайджану зробили нові спроби нападів на села Великий Шен і Старий Шен Гадрутського району в Карабасі.

"11 грудня о 20:40 сили спецназу ЗС Азербайджану здійснили атаку на села Старий Таглар і Хцаберд Гадрутського району на лінії зіткнення карабаських та азербайджанських сил, скориставшись тією обставиною, що на даній ділянці не розміщені російські миротворчі сили.

Провокаційні дії продовжилися сьогодні в напрямку населених пунктів Великий Шен і Старий Шен Гадрутського району", - зазначається в повідомленні.

Через ситуацію в Нагірному Карабасі, парламент Нідерландів закликав уряд запропонувати на рівні Євросоюзу ввести санкції проти президента Азербайджану Ільхама Алієва і його сім'ї. Рішення прийняли на засіданні в середу, 18 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Азербайджан заявив про проведення АТО в Карабасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі