пʼятниця, 05 серпня 2022 04:51

Авіаносець США біля Тайваню наглядатиме за китайськими військами

Авіаносець США біля Тайваню наглядатиме за китайськими військами
США відправили до Тайваню авіаносець USS Ronald Reagan. Фото: gagadget.com

США залишить біля берегів Тайваню авіаносець USS Ronald Reagan.

Він спостерігатиме за ситуацією через військові навчання Китаю, пише Politico.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помста за візит Пелосі: Китай почав відповідати Тайваню

У Білому домі заявили, що не мають наміру загострювати ситуацію навколо Тайваню, але і залишати води Тайваню поки не планують.

У відповідь на візит спікера Палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань Пекін почав навчання з бойовими стрільбами, запуском ракет і маневрами військових кораблів навколо острова.

Раніше стало відомо, що Китай проводить військові навчання навколо Тайваню з використанням сучасної зброї, зокрема, гіперзвукових ракет DF-17 і винищувачів-невидимок J-20.

Ненсі Пелосі прилетіла до Тайваню 2 серпня. Це перший приліт американського високопосадовця на острів за останні 25 років. Літак Пелосі супроводжували американські винищувачі.

Міністерство закордонних справ Китаю заявило рішучий протест у зв'язку з візитом. Лідер Китаю Сі Цзіньпінь стверджує, що США втручаються в справи Тайваню. Пекін бачить острів своєю територією. Він застеріг президента США Джо Байдена від "гри з вогнем".

Зараз ви читаєте новину «Авіаносець США біля Тайваню наглядатиме за китайськими військами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі