пʼятниця, 01 квітня 2022 08:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Японія не вийде зі спільного з РФ газового проєкту на Сахаліні

Японія не вийде зі спільного з РФ газового проєкту на Сахаліні
Росія забезпечує понад 8% потреби Японії у газі. Фото: eastnews.ua

Японія не виходитиме зі спільного газового проєкту з Росією на Сахаліні, попри жорсткі санкції, запровадженні країною через війну в Україні.

Про це заявив прем'єр-міністр Фуміо Кісіда, повідомляє Japan Today.

"Водночас Японія продовжить докладати зусиль для зниження енергетичної залежності від РФ", - ідеться в повідомленні.

Японія не може похвалитися багатством ресурсів. Їй доводиться балансувати між своєю потребою у викопному паливі та залишатися при цьому жорсткою в плані санкцій проти Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія знову заявила, що Курильські острови незаконно окуповані Росією

Росія забезпечує понад 8% потреби Японії в газі. Також країна залежить від імпорту викопного палива. Зокрема через те, що багато її реакторів вимкнули після аварії на Фукусімі 2011 року.

Нафтовий гігант Shell заявив, що продасть свою частку - 27,5% у проєкті "Сахалін-2" на Далекому Сході. На таке рішення компанія пішла після вторгнення Росії на територію України.

12,5% акцій проєкту належать японській компанії Mitsui, а ще 10% володіє компанія Mitsubishi. Решта ж 50% підконтрольна російському Газпрому.

Японія запровадила санкції проти керівництва Росії. Зокрема, проти президента РФ Володимира Путіна, міністра закордонних справ Сергія Лаврова та заступника голови Радбезу Дмитра Медведєва.

Зараз ви читаєте новину «Японія не вийде зі спільного з РФ газового проєкту на Сахаліні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі