субота, 04 червня 2022 09:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Американський генерал закликав надати Україні новітні винищувачі

Американський генерал закликав надати Україні новітні винищувачі
Літаки МіГ радянського виробництва у найближчій перспективі могли б стати оптимальним рішенням, але на майбутнє потрібно думати про новітні винищувачі. Фото: pixabay.com

У Сполучених Штатах Америки командувач Національної гвардії Каліфорнії генерал-майор Девід Болдвін закликав Захід якнайшвидше розглянути можливість передачі Україні винищувачів.

Літаки МіГ радянського виробництва є оптимальним рішенням у найближчій перспективі, але на майбутнє варто подумати про новіші західні аналоги, пише Politico.

"МіГи - найкраще рішення на найближчий час, але американські чи західні винищувачі - той варіант, що слід вивчити якнайшвидше", - заявив Болдвін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські загарбники провалили штурми біля Ізюма - американські аналітики

У літаках типу МіГ-29 є багато хорошого, наголосив він. Зокрема те, що українські військові льотчики вже вміють ними керувати.

"Якщо ж вони збираються використовувати літаки західного зразка, то слід ретельніше поставитися до обговорення кількості, типу та можливостей літаків, які можуть бути доступні", - додав генерал-майор США.

Польща передала Україні значну кількість запчастин та озброєння для винищувачів МіГ-29. Завдяки цьому повітряні сили зможуть швидко ремонтувати літаки. Передбачалося, що Україні передадуть радянські винищувачі МіГ-29, які стоять на озброєнні польської, словацької та болгарської армій, але цього не сталося. Також Київ очікує отримати американські F-16 або шведський Gripen.

Зараз ви читаєте новину «Американський генерал закликав надати Україні новітні винищувачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі