понеділок, 03 червня 2019 01:05

Аферист, який 30 років видавав себе за саудівського принца, погорів на свинині

Аферист, який 30 років видавав себе за саудівського принца, погорів на свинині
Ентоні Жиньяк видавав себе за принца Салтана бен Халеда аль-Сауда. Фото: islamnews.ru

Уродженець Колумбії Ентоні Жиньяк 30 років видавав себе за саудівського принца, щоб маніпулювати та обманювати інвесторів.

Загальна сума збитків склала 8 мільйонів доларів, повідомляє BBC.

За фінансове шахрайство суд Флориди засудив Жиньяка до 18 років позбавлення волі.

Повідомляється, що 48-річний Жиньяк був заарештований 11 разів за останні 30 років за шахрайство, пов'язане з образом принца Халіда бен Аль-Сауда.

Для підтримання своєї фальшивої особи він носив традиційний саудівський одяг та дорогі прикраси, подорожував приватними літаками або автомобілями з підробленими дипломатичними номерами та збирав дорогі твори мистецтва.

Також аферист купив підроблені документи для своїх охоронців.

Жиньяк видавав себе за королівську персону, щоб переконати людей інвестувати в неіснуючі комерційні підприємства по всьому світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінансовий радник у Києві "кинув" людей на 11 млн грн

Схема почала розпадатися в травні 2017 року, коли він спробував інвестувати в розкішний готель в Майамі. Власники стали підозрювати Жиньяка у самозванстві, зокрема, через його готовність їсти продукти зі свинини.

Власники готелю найняли приватну охоронну групу для розслідування, яке в кінцевому підсумку призвело до федеральної справи.

За матеріалами суду, Жиньяк на початку цього року визнав себе винним у шахрайстві, змові з метою здійснення шахрайства, крадіжці при обтяжуючих обставинах і в тому, що видавав себе за дипломата.

Зараз ви читаєте новину «Аферист, який 30 років видавав себе за саудівського принца, погорів на свинині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі