пʼятниця, 15 червня 2007 07:10

Жителі Гайсина проти закритого кафе "Ковчег"

Рік тому Гайсинська райдержадміністрація шукала інвестора, який в закинутому павільйоні центрального парку зробить кафе. За це взявся підприємець Сергій Бєлов. 21 травня цього року районна санстанція заборонила йому працювати через порушення санітарних норм, зокрема відсутність туалету.

— Я хотів поставити туалет, але не маю права, бо на павільйон і сам парк відсутня технічна документація, — обурюється Бєлов. — Спочатку казали, ти працюй, а тепер виганяють.

Тиждень тому сім"ї, які часто відпочивали в новому кафе, зібралися в парку на підтримку Бєлова. Попри дощ прийшло 50 осіб.

— Це єдине місце, де можна було культурно посидіти з дітьми, — говорить відвідувачка Оксана Матвієнко.

Під проханням відновити роботу кафе підписалися 133 особи. Їхнє звернення в райдержадміністрації не зареєстрували. Взяли документ у приймальні голови.

Бєлов припускає, що на місце в парку хтось накинув оком. Коментар у голови райдержадміністрації Володимира Уткіна отримати не вдалося — він весь час у відрядження в Києві та Вінниці. Тому конфлікт коментує лише Бєлов.

— Там були купи сміття зі шприцами наркоманів. Ремонт ми з синами і дружиною робили своїми руками, — каже підприємець, — витратили 80 тисяч гривень, брали чотири кредити.

Люди жартували, що Бєлови працюють, як сім"я Ноя, й порадили назвати заклад "Ковчегом". Вирішили зробити кафе зручним для відпочинку всією родиною. Алкоголю не продавати, тільки пиво. Відвідувачам забороняють лаятися. Порушникам офіціантка приносить скарбничку, й ті кидають "штраф" — дрібні монети.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Гайсина проти закритого кафе "Ковчег"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі