четвер, 05 серпня 2010 17:15

За приватний дитсадок платять 500 гривень

Вінничанка 30-річна Анжела Ланова торік відкрила домашній дитячий садок:

— За освітою я вчителька початкових класів, після університету чотири роки працювала у школі, а тоді покинула. Зарплата у школі мізерна, а нервів іде чимало.

Відкрити домашній дитсадок запропонував чоловік Анжели Володимир.

— Частенько сусіди приводили своїх дітей, щоб їх підготувати до школи. От і вирішили з чоловіком організувати дитячий садок. Діткам дошкільного віку краще вчитися гуртом, тоді уроки краще запам"ятовуються, та й присутня здорова конкуренція. Кожен хоче зробити щось краще, ніж в іншого.

Анжела Ланова зареєструвалася приватним підприємцем. Під дитячий садок переобладнала велику кімнату у своєму двоповерховому будинку. Поклеїли шпалери з дитячими малюнками. За 12 тис. грн купили 10 дерев"яних ліжок із матрацами і кілька невеликих столів і стільців.

— Зараз зареєстровані 10 дітей, але ходять п"ять-шість, — додає вінничанка. — У садочку більшість із них тільки зранку і до четвертої дня. Щодня встигаємо провести два-три заняття. Це ліплення чи малювання, читання і математика або письмо. За рік можна навчити читати і 3-річну дитину. Мами вважають, що головний критерій готовності до школи — це вміння читати хоча б 20 слів на хвилину, рахувати і писати. Але це не головне. Основне завдання дошкільної освіти — навчити дитину вчитися і працювати у колективі. Дуже розумно, що прийняли закон про п"ятирічну освіту, бо до школи приходили діти, які вміли все, але не було навичок спілкування у колективі. У мене був один хлопчик, який перший рік тільки те й робив, що плакав за мамою на уроках.

За місяць перебування у дитсадку батьки платять 500 грн.

— Влітку робимо на місяць канікули. З вересня знову запрацюємо. У списку вже 16 дітей, — додає. — Особливої реклами для дитсадка не треба, батьки між собою передають інформацію, особливо в дитячих лікарнях. Стараюся брати дітей одного віку від 4 до 6 років.

Зараз ви читаєте новину «За приватний дитсадок платять 500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі