понеділок, 02 вересня 2013 06:45

З кожної дитини зібрали по 200 гривень

Автор: фото: Вікторія Марценюк
  Василь Скульський (ліворуч) з Володимиром Степанківським склять вікна в дитсадку села Степанки Барського району. Працюють переважно у вихідні
Василь Скульський (ліворуч) з Володимиром Степанківським склять вікна в дитсадку села Степанки Барського району. Працюють переважно у вихідні

— Пішли в липні по селу, щоб зібрати гроші на дитячий садок, — каже 30-річна Антоніна Побережна із села Степанки Барського району. — На кожну дитину, що йде в садік, зібрали по 200 гривень. Решта людей здавали по 10-20 гривень. Зрідка хто — по 50. Деякі взагалі не здавали, бо не вірять, що садік відкриють, він 10 років не працював. До того зверталися по допомогу в сільраду. Голова сказав грошей на садік нема. У селі нас згуртувалося п'ятеро людей і вирішили, що ремонт таки зробимо.

Зібрали 3 тис. грн.

— Ще в сільських садках яблука трусили, бо нам не вистачало на перегородку і проведення води. Зібрали 5 тонн, завезли на завод заробили 2500 гривень, — додає Побережна.

26 серпня шестеро батьків склять вікна та прибирають у приміщенні колишньої початкової школи.

Працюють безкоштовно.

— Під садочок виділили п'ять кімнат. Там будуть ігрова, спальня і їдальня, — каже Антоніна Побережна. — В одному класі зробили перегородку для туалету й кухні. Два класи і спортзал лишили під початкову школу.

В селі близько 300 жителів. У садок підуть 15 дітей 3-6 років.

— Весь час дітки наші вдома сидять, бо до садіка в сусідньому селі Мальчівці 7 кілометрів. Дорога туди погана — кам'яна, з горбами, попід поля, — говорить 36-річна Оксана Степанківська. — На той рік має бути шестеро першокласників, не хочем, щоб вони їздили в сусіднє село. Голова сказав, як зробимо садочок, відкриє початкову школу.

Тиждень тому їздили по допомогу до депутата Барської райради Іллі Лука.

— Він виділив нам голубої краски для панелей. Дав сім столиків для їдальні та пластмасових мисок на кухню, — додає Антоніна. — Сільський голова обіцяв заказати ліжечка й ігрові столики одного кольору.

15 дитячих садків відкриють в області 1 вересня. Найбільше — у Барському та Калинівському районах. До кінця року запрацюють іще 24 такі заклади. Більшість нових дитсадків створили на базі шкіл. Їх реорганізували у навчально-виховні комплекси. Із 1 вересня у всіх районах області почне діяти електронна черга на запис до садочків.

Зараз ви читаєте новину «З кожної дитини зібрали по 200 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі