четвер, 18 вересня 2008 20:45

Ветеринарам купили скутери

Автор: фото: Людмила КОЛЕСНИК
  Завідувач Ярузької ветдільниці Могилів-Подільського району Людмила Савенко і завідуючий Вендичанською ветеринарною дільницею Анатолій Гардецький
Завідувач Ярузької ветдільниці Могилів-Подільського району Людмила Савенко і завідуючий Вендичанською ветеринарною дільницею Анатолій Гардецький

Чотири моторолери для працівників придбало управління ветеринарної медицини Могилів-Подільського району. Три з них дісталися жінкам, які мають стаж 25–30 років.

— Кожна з них обслуговує 7–10 населених пунктів, а це від 600 до тисячі і більше голів лише великої рогатої худоби, — говорить начальник районного управління ветмедицини 51-річний Іван Вусатий. — Під час перевірки худоби на лейкоз мопеди скоротили час і зменшили навантаження на ветеринарів.

Завідувач Ярузької ветдільниці 52-річна Людмила Савенко обслуговує дев"ять населених пунктів, дві свиноферми підприємства "Дари садів" у селі Оленівка та підприємства "Яружанка".

— Якщо екстрене питання, уже не шукаю машину у сусідів. Сідаю і їду, — каже жінка, показуючи на одометр. — Знаєте, скільки я находилася по дворах і селах за 30 років роботи?

Щодня ветеринари долають скутерами до 70 км.

— О 5-й ранку мені подзвонили господарі із села Козлів — худоба не піднімається, — розповідає завідувач Яришівської ветдільниці Тетяна Андріюк, 50 років. — Схопила сумку з медикаментами, на скутера — і за кілька хвилин вже була на місці. Одразу ввела ліки внутрівенно 32 корівкам. На поміч прибули колеги з сусідніх дільниць. Тоді 52 корови потравилися відходами ріпаку. Врятували всіх.

37-річний Анатолій Гардецький завідує Вендичанською ветеринарною дільницею. Він єдиний із чоловіків-ветеринарів отримав скутера.

— Колеги нам заздрять, бо без транспорту ми безсилі, — зізнається ветлікар. — У наш ненормований робочий день він дуже виручає.

У Могилів-Подільському районі 10 ветеринарних підрозділів.

Зараз ви читаєте новину «Ветеринарам купили скутери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі