понеділок, 07 січня 2013 00:30

Василеві Грушку підняли зарплату

 

21 грудня депутати Хмільницької міськради затвердили 50% надбавки до зарплати меру Василеві Грушку. За "високі досягнення у праці та виконання особливо важливої роботи".

— Жодних особливих заслуг мера перед містом я за рік не побачив, — каже депутат міськради Володимир Шеремета, 34 роки. — Влітку навіщось наказав здерти з центральної вулиці Леніна нормальний асфальт і стелити новий. У той час, як багато вулиць взагалі непокриті. Поставив клумбу посеред дороги на вулиці Дзержинського, через це незручно їздити. З метою економії у школі №2 об'єднав класи і тепер там туляться по 40 дітей. У місті немає архітектора. В центрі відкрив скважину, з якої люди кілька місяців воду брали, а потім її таємничо закрили. Причину не розголошують. Знаю, що як мінімум там виявили підвищений вміст заліза. Під час передвиборної агітації без дозволів, зате за підтримки Грушка, мажоритарник Петро Юрчишин поставив у центрі нікому не потрібний пам'ятник матері. А недавно за прямого лобіювання мера в центрі відкрили рибний магазин.

— Хто був ініціатором підняти Грушку зарплату — мені невідомо. Цей пункт внесли до порядку денного ще до початку сесії. Але я теж підняв руку і проголосував за цю надбавку. Керувався думкою, якщо ми сьогодні не піднімемо йому зарплати, то завтра він не підніме вчителям та медикам. За це рішення проголосували всі депутати.

Тепер Василеві Грушку платитимуть 9187 грн. Після відрахувань отримуватиме 7528 грн.

Зарплата мера залежить від надбавки за ранг і вислуги років. Щомісяця. за рішенням сесії, йому можуть нараховувати премії.

— Це заслужено. Бо від 2010 року, коли я заступив на посаду, це вперше мені підняли зарплату. А маю вже сьомий ранг державного службовця, — каже Василь Пилипович, 52 роки. — На що витрачу надбавку, ще не вирішив. Усі свої гроші віддаю дружині, а вона знає, що з ними робити. Накупимо різдвяних подарунків для дітей та внуків. Частину віддамо в інтернат діткам. Я часто так роблю і можу це підтвердити.

Дружина мера 52-річна Валентина Грушко працює бухгалтером у ветеринарній лікарні, отримує 1200 грн.

— Як для жінки з вищою освітою, така зарплатня надто мізерна, — пояснює Грушко. — Ми спокійно живем, не шикуєм. Новий рік зустрічали з сином Василем у Хмільнику. Традиційно за годину до Нового року вітав людей на центральній площі міста.

Грушко обіцяє, що наступного року в місті з'явиться центр дельфінотерапії.

— Зараз серйозні  бізнесмени викупили колишній недобудований басейн, там створять центр, де лікуватимуть за допомогою дельфінів. Це стане родзинкою нашого міста, — продовжує мер. — За минулий рік багато чого вдалося. Але думаю наступний стане ще більш вдалий. Для себе вважаю число 13 везучим. 1999 року мене призначали начальником управління ветеринарної медицини наказом №13, я з дружиною живу в будинку №13 і він — найкращий у місті.

Зараз ви читаєте новину «Василеві Грушку підняли зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі