пʼятниця, 18 квітня 2008 18:16

У Вінниці дворічні дівчатка обварилися самогоном

У будинку на вул. Київській у Вінниці 7 квітня стався нещасний випадок. У квартирі в цей час знаходилися 41-річна Оксана Козловська з чоловіком та 2-річною донькою Богданою, а також 23-річна дочка Козловської від першого шлюбу з донькою Веронікою Мельник, 2 роки.

— Ми живемо на дев"ятому поверсі, там часто не буває напору води. Були з дітьми на кухні, поставили на плиту гріти велику каструлю води. Її випадково хтось зачепив. Усе вилилося на дівчаток, — каже Козловська.

Однак існує інша, неофіційна, версія щодо появи опіків у дітей. Подейкують, на кухні гнали самогонку й апарат не витримав перегрівання.

— Це дуже велике горе для нашої родини, дівчатка мені обидві рідні, — веде далі жінка. — Донечку ми з другим чоловіком чекали десять років. Богданка народилася на 20 днів раніше за онучку Веронічку. У доньки день народження 9 травня, а в онучки — 29.

Потерпілих дітей доставили в опіковий центр обласної лікарні ім. Пирогова. За дві доби стан Богдани погіршився. Її перевели до реанімаційного відділення дитячої лікарні. Там вона пішла на поправку.

— Богдані провели пересадку шкіри в опіковому центрі, — розповідає Людмила Шевєлєва, реаніматолог дитячої обласної лікарні, лікар Богдани. — Офіційно в історії хвороби зазначено: "термічний опік окропом". Принаймні на цій версії наполягають батьки. У дівчинки уражено близько 50 відсотків тіла — голова, руки, ноги, груди. Глибокі опіки зумовили шоковий стан. Ушкоджені нирки, печінка. Серйозні зміни серцевої діяльності. Шансів на життя було мало.

Мати Вероніки розмовляти відмовилася. Вона не хоче, щоб історія набула розголосу. У дівчинки стабільний стан.

Нині в опіковому центрі перебуває ще одна пацієнтка в тяжкому стані — 3-річна Люба з села Дружне Калинівського району. Вона сіла в каструлю з окропом, яку мати приготувала для прання. У дівчинки обпечено 35% тіла. З народження Люба страждає на патологію серця. Перенесла дві операції у столичному інституті кардіохірургії.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці дворічні дівчатка обварилися самогоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі