четвер, 08 квітня 2010 16:58

Украдені документи підкидають у поштові ящики

— Гаманці найчастіше витягають у громадському транспорті в години пік, — розповідає Ірина Котова з управління міліції Вінниці. — Злодії працюють по двоє. Один відволікає, другий краде. Або в переповнених салонах трамваїв, тролейбусів чи маршруток затівають сварку. Чи вдають, ніби починає чіплятися п"яний. Люди відволікаються, за речі забувають.

Працюють злодії зазвичай на зупинках залізничного та центрального автовокзалів та базарів.

— Саме там скупчення людей з грошима, — продовжує. — Кілька років тому був випадок на зупинці Шевченка. Там ремонтували дах трансформаторної будки. Коли робітники залізли на верх, то знайшли там купу порожніх гаманців. Зупинка знаходиться наступною після ринку "Урожай". Обережними слід бути і в магазинах. За лютий цього року із заявами до нас звернулося близько 120 осіб.

Затримати та притягнути до відповідальності "карманника" важко.

— Крім випадків, коли опізнали та схопили за руку, або при затриманні виявили вкрадене, або на речах були його відбитки пальців, — пояснює Котова.

Поштарі кажуть, час від часу в поштових скриньках на вулиці лишають документи.

— Найбільше пенсійних, особливо іногородніх жителів, — говорить 38-річний Анатолій Чухно, заступник начальника виробничої дільниці міського поштамту. — Думаємо, що в транспорті їх витягають разом з гаманцями. Гроші забирають, а документи підкидають нам.

— Нещодавно між листами знайшла паспорт зі студентським. А там білет на поїзд, — розповідає Наталія Побережська, 49 років, листоноша вінницького поштамту. — Дивимося, дата виїзду через два дні. Знайшла по адресі телефон власниці. Подзвонила, щоб та забрала. Прийшла молоденька дівчинка, так зраділа!

Знайдені документи вінничан поштарі розсилають за адресами. Документи іногородніх віддають в адресне бюро. Там займаються пошуком власників.

Зараз ви читаєте новину «Украдені документи підкидають у поштові ящики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі