понеділок, 03 вересня 2012 00:30

"Удар" подолає корупцію в країні

Автор: фото: Олексій ЗАЗГАРНИЙ
  Людмила Станіславенко: ”Політик має бути Людиною з великої літери”
Людмила Станіславенко: ”Політик має бути Людиною з великої літери”

— Треба голосувати за ту партію і її кандидатів, яка здатна на реальні зміни на користь України й кожного українця, — каже Людмила Станіславенко, голова жіночого департаменту Вінницької обласної організації політичної партії "Удар" Віталія Кличка", кандидат у депутати Верховної Ради по виборчому округу №11 у Вінниці й Вінницькому районі. Вона вважає, що в українському суспільстві треба змінити ставлення до жінки.

— Я була депутатом Вінницької міської ради, але всі ініціативи, що виходять від депутатів-жінок, не підтримують депутати-чоловіки. На рівні парламенту їх ще взагалі не сприймають. Простий приклад: 95 відсотків чоловіків не знають, як харчуються їхні діти у школах. Тоді як політикою мають займатися люди, які знають, що їдять, що роблять діти в школі й після уроків. Я розумію, що не лише для цього треба пройти шлях. Але треба починати. І зараз — найкраща для того нагода.

Як це можна зробити?

— Думаю, що має бути прийнятий закон про квоти для жінок у Верховній Раді, місцевих радах та органах виконавчої влади всіх рівнів.

Але чи допоможе цей закон у наскрізь корумпованій країні?

— Ось ми й підійшли до найголовнішого: без подолання корупції, від рівня парламенту і уряду до рівня місцевої ради і відділу виконавчої влади, цього досягти неможливо. У партії "Удар" Віталія Кличка" є чітке розуміння і способи, як це треба робити. Подолати корупцію не можна, не провівши антикорупційної люстрації — після незалежної перевірки всіх чиновників, правоохоронців, суддів та прокурорів звільнити з посад усіх корупціонерів. Це одна з головних програмних позицій "Удару". Для виявлення і притягнення до відповідальності корупціонерів ми пропонуємо створити незалежне Антикорупційне агентство. А також запровадити механізм відкликання депутатів усіх рівнів.

Чи можуть це зробити депутати, яких ми оберемо в жовтні?

— Зможуть, якщо ми делегуємо до Верховної Ради людей порядних. Політик завжди має бути Людиною з великої літери. Мені подобається вислів: коли піднімаєтеся сходами, не забувайте вітатися з людьми, що спускаються. Ми говоримо про політиків-патріотів, політиків-професіоналів. Усе це має бути. Але політик повинен бути людяним. Якби так було, ми не жили б, неначе після руїни.

Чи змінять це Кличко і його партійці?

— Переконана, що змінять. Віталій Кличко безумовно великий патріот України. Але він іще й щира, велика Людина. Колись сказав, що міг би жити будь-де. Але в інших країнах він у гостях. Тільки в Україні — вдома. Людей, які йдуть від "Удару" за списками чи по мажоритарних округах, він знає особисто і впевнений у них. Скажу вам відверто: ці парламентські вибори — прелюдія до президентських. І наступним президентом України має стати Віталій Кличко.

Але ж ваші конкуренти кажуть: спортсмен він видатний, а от політик…

— А ви пригадайте, хто витяг США із кризи 1980 року? Колишній актор Рейган. І навпаки, що з Україною зробили "професійні політики"? Партія "Удар" і наш лідер Віталій Кличко відрізняємося від діючих політиків. Бо ми нові. 20 років нам усі партії розповідали солодкі казки про те, як вони люблять Україну. І 20 років її обкрадали. Віталій Кличко цього не робитиме. Йому це непотрібно — у нього є світова репутація, і він її не зруйнує. Кличко певен, що він відповідає і за всю команду.

Ось чому треба голосувати за "Удар".

Зараз ви читаєте новину «"Удар" подолає корупцію в країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі