понеділок, 31 жовтня 2011 05:45

"Учителям треба затягнути паски"

Учителів Немирівського району просять писати заяви на відпустку за власний рахунок. У районному відділі освіти пояснюють, у бюджеті не вистачає 1 млн грн, щоб заплатити їм за роботу.

— Примушують іти у жовтні п'ять днів і стільки у грудні. Це два робочі тижні під час шкільних канікул. Без четвертини зарплати залишаться майже 800 учителів, — каже Таїса Гуцуляк, голова районної профспілки освітян.

У райвідділі освіти пояснюють, гроші на вчительську зарплату заклали у бюджет лише до вересня.

— Далі мали провести оптимізацію шкіл, тобто хотіли закрити нерентабельні навчальні заклади. А кошти розподілити на інші. Але громада не дала дозвіл на закриття, — пояснює 59-річна Валентина Сердюк, головний бухгалтер відділу освіти. — А з 1 вересня збільшилася зарплата вчителів на кілька відсотків. Цього теж не передбачили в бюджеті.

Зараз учитель Немирівського району в середньому отримує 2 тис. грн.

— Прорахувалися. Але іншого виходу немає. Вчителям, щоб вижити, треба ввімкнути режим економії і затягнути паски, — відказує 56-річний Михайло Чорний, завідувач районо.

П'ятиденну відпустку переважно взяли сільські вчителі.

— Вони і раді піти в отпуск. Стільки роботи вдома. Хтось дрова заготовляє, землю оре, кукурудзу збирає, — пояснює Михайло Чорний.

В обласному управлінні освіти кажуть, такого недофінансування немає у жодному районі, окрім Немирівського.

Зараз ви читаєте новину «"Учителям треба затягнути паски"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі