четвер, 17 липня 2008 17:14

У вересні оренда квартир подорожчає на 20 відсотків

21-річна Марина Миколенко з міста Тетіїв Київської області навчається на четвертому курсі Вінницького медуніверситету. Протягом трьох років вона орендувала квартиру на вул. 600-річчя. У червні з"їхала.

— Раньше за однокомнатну квартиру платила 750 гривень, а у травні хазяйка підняла до 1300 гривень, — пояснює дівчина. — Літом можна знайти дешевшу.

В агенціях нерухомості радять підписувати договір, у якому обумовлювати ціну на рік.

— Зараз найлегше зняти квартиру, — каже 25-річна Юлія Плахотнюк з агенції "Олімпія". — Пропозицій уйма, і ціни помірні. Більшість студентів, що винаймали житло, залишають квартири на літо. Починають винаймати в середині серпня. Тоді ціни піднімаються.

Нині однокімнатну квартиру з меблями пропонують за 900 грн. На початку осені ціна збільшиться до 1250—1300 грн.

— Найчастіше власники піднімають ціни на початку опалювального сезону, — розповідає Плахотнюк. — Щоб уникнути проблем треба прописати договір, де чітко вказати, за що ви платитимете і прописати ціну на весь термін оренди. До цього треба додавати витрати на комунальні послуги.

Послуги агентства коштують 300 грн. Ще треба внести передоплату за місяць наперед.

— Через агентство мені запропонували кімнату в сімейному гуртожитку, — зазначає Марина. — За місяць треба було платити 550 гривень. До мене мали поселити ще одну жінку з дитиною. У цій кімнаті євроремонт, металопластикове вікно та нові двері. Є стіл та два дивани. Кухня та душова для всього поверху.

За таку саму ціну агентства нерухомості пропонують тимчасівки з ремонтом.

— Там нема жодних зручностей, — веде далі дівчина. — Кілька разів мені пропонували будинки зі зручностями. За 5 кілометрів від Вінниці будинок на три кімнати здають за 1500 гривень на місяць. Добиратися на навчання незручно.

— З вересня оренда квартир подорожчає, — запевняє Плахотнюк. — У середньому однокімнатна квартира без ремонту обійдеться від 1100 гривень. Суттєво мають подорожчати двокімнатні. Десь на 200—300 гривень, бо власникам треба буде більше платити за опалення. Тепер виставляють ціну у гривнях, а не так, як раніше, в доларах.

Зараз ви читаєте новину «У вересні оренда квартир подорожчає на 20 відсотків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі