четвер, 07 лютого 2008 18:33

У Кам"янці-Подільському визначили сім чудес

До семи найвизначніших пам"яток Кам"янця-Подільського на Хмельниччині мешканці міста віднесли Стару фортецю, каньйон річки Смотрич, кафедральний костел, ратушу, замковий міст, надмогильний пам"ятник Лаурі Пшездецькій та найвищий автомобільний міст в Україні "Стрімка Лань".

Ініціатором акції "Сім чудес Кам"янця" стала редакція місцевої газети "Подолянин". Організатори хотіли привернути увагу громади до пам"яток міста.

Із 28 номінантів протягом місяця потрібно було обрати сімох. Голосувати дозволялося поштовими листами. Також проводили вуличні та інтернет-опитування.

Відвідувачі інтернет-форуму kam-pod.net жартома запропонували включити до списку смітники на розі просп. Грушевського та вул. Князів Коріатовичів, а також непривабливу споруду місцевого оптового ринку із прибудованим стадіоном.

— Це ініціатива кам"янчан, а не чиновників. Я не бачу нічого поганого в ній, — каже фотограф та дизайнер Дмитро Яровий. — Більше звертатимуть увагу на проблеми, пов"язані зі станом цих пам"яток.

У місті 175 будівель є пам"ятками архітектури.

Зараз ви читаєте новину «У Кам"янці-Подільському визначили сім чудес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі