середа, 07 травня 2008 19:37

Тест на алергію коштує 50 гривень

25-річна Ірина Процюк із села Літинка Літинського району помітила, що її 6-місячний син Сергійко став вередливим. У нього був нежить, погано спав, не їв, очі сльозилися.

— Думали, простудився, але під вечір малому ставало легше, — каже жінка. — Тільки вийдемо на двір, дитина не має чим дихати. Тоді мені порадили протестувати сина на алергію.

Виявляють алергени у вінницькій дитячій обласній лікарні. Одна процедура коштує 50 грн.

— На ліву руку малому поставили датчик, у праву давали пляшечку з алергеном, — розповідає про тестування Процюк. — Перед нами був великий екран зі шкалою. Лікарка притискала дротик від апарата до алергена, а на шкалі показувало, чи є алергія.

Виявилося, що у хлопчика алергія на куряче м"ясо, моркву та квітковий пилок. Виписали сироп, алергени порадили вилучити з раціону. За день у малюка припинився риніт.

— Часто до лікарні приходять із простудами, а виявляється, що це алергія, — говорить дитячий алерголог Тетяна Остапчук, 29 років. — Симптоми схожі. Якщо затягнути з лікуванням, алергія може перейти в бронхіальну астму.

Зараз ви читаєте новину «Тест на алергію коштує 50 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі