вівторок, 12 серпня 2008 18:27

Суд виправдав природоохоронця Івана Українця

Ленінський райсуд міста Вінниця виправдав першого заступника начальника обласного держуправління охорони навколишнього природного середовища Івана Українця, 50 років. Прокуратура звинувачувала його в зловживанні службовим становищем.

Наприкінці минулого року в село Демівка Чечельницького району з сусідньої Червоної Греблі завезли 20 т пестицидів невідомого походження. Отруту потрібно було невідкладно вивезти та знищити. На це виділили 350 тис. грн. Фірму-утилізатора обирали за тендерною процедурою.

Отруйну речовину вивезли до міста Шостка Сумщини на підприємство "Елга". До його послуг Вінниччина зверталася й раніше.

— Майже щороку утилізація проводилася в Шостці, — зазначив на суді Українець. — Це підприємство має ліцензії та потужності для знищення пестицидів невідомого походження.

Пізніше Івана Українця звинуватили в тому, що він заявив лише про "Елгу", хоча в тендері брало участь і кіровоградське підприємство "Екоцентр".

— Я не мав інформації щодо його потужностей, — заявив він. — А зволікання із відповідями могли потягти за собою непередбачувані ситуації. Пестициди становили небезпеку. Було кілька мільйонів смертельних доз. Тому, підписуючи документ, що "Елга" має право утилізувати сміття, я хотів швидше вирішити надзвичайну ситуацію в Демівці.

Зараз ви читаєте новину «Суд виправдав природоохоронця Івана Українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі