четвер, 06 травня 2010 18:44

Спиртзавод виробляє біобензин

У квітні в Інтернеті з"явилася інформація, що на Гайсинському спиртзаводі за рахунок 3,5 млн євро приватних інвестицій модернізували  виробничі потужності. Кажуть, тепер там виготовляють біобензин класу А-92 з цукрової меляси. Потужність становить до 100 тис. т цієї продукції на рік.

На території підприємства не видно жодного працівника.

— Не записуйте на диктофон, — просить 47-річний Володимир Жмурко, директор підприємства. — Нам хвалитися нічим. Більшість працівників у відпустці без збереження заробітної плати. Виробництво стоїть, бо немає сировини, а попередні керівники залишили повно боргів. Тепер сплачуємо їх через виконавчу службу. Можливо, якщо з"явиться цукрова меляса, то в травні запустимося. А те, що було про нас в Інтернеті, чийсь першоквітневий жарт.

Володимир Михайлович говорить, що завод перепрофілювали на  виробництво паливного етанолу 1998 року. Торік із держбюджету виділили 110 тис. грн на капітальний ремонт.

— 2009-го провели реконструкцію котельні та комунікацій, — розповідає Галина Шпильова, 58 років, хімік по сировині. — У грудні й січні, коли була меляса, ми дійсно виробляли альтернативний компонент моторного палива, а зараз чекаємо сировини. Щодо затримки по зарплаті, то вона невелика — тільки за лютий і березень.

Гайсинський спиртзавод входить до складу державного концерну  "Укрспирт"". Дехто з гайсинчан пов"язує зупинку виробництва з реорганізацією кадрів концерну. Мовляв, коли все утрясеться, тоді й скажуть, чи доцільно виробляти біопаливо.

Зараз ви читаєте новину «Спиртзавод виробляє біобензин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі