четвер, 17 березня 2011 17:55

Ритуальний ринок перенесуть на кладовище

На вимогу санепідемстанції переносять ринок ритуальних товарів, розташований на розі вул. Генерала Арабея і Хмельницького шосе у Вінниці.

Причина — власники не спорудили на ринку санвузла. Також базар нібито псує краєвид шосе, яке є магістральною дорогою.

— Що нас збираються перенести, ми в курсі. Але коли і куди, ніхто нічого не знає, — знизує плечима продавець Валентина.

— У мене недавно чоловік помер, то я стараюся щотижня принести свіжий вінок, — вінничанка Ірина Пекарчук, 38 років, вибирає кошика з квітами. — Тут і ціни нормальні, й товар хороший. Чула, що базар перенесуть на кладбіще. Але це ж незручно. В Одесі такий ринок біля кладбіща, то вінки крадуть із могилок і перепродують.

Ритуальний ринок був тут 10 років. Вінницький мер Володимир Гройсман говорить, що для таких товарів виділять місце на території цвинтаря по Хмельницькому шосе.

— Ми спочатку стояли коло кладовища. Нас звідти насильно вигнали. Ми не хотіли сюди йти. А тепер з цього базару гонять, — розказує 60-річна Алла Мирончик. Працює від дня відкриття ринку. — Точно не на територію кладовища. Директор сказав, що в нього немає грошей, щоб там построїти базар. 85 чи 100 тисяч треба.

Чиновники запевняють, що на місці ринку нічого не будуватимуть.

Зараз ви читаєте новину «Ритуальний ринок перенесуть на кладовище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі