четвер, 17 грудня 2009 18:40

Підприємці не хочуть переїжджати на новий ринок

Автор: pфото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Голова громадського об’єднання ”Калинівка-центр” Олег Радецький (ліворуч) на міському стихійному ринку збирає підписи у продавців. Понад 500 чоловік проти переїзду на нове місце
Голова громадського об’єднання ”Калинівка-центр” Олег Радецький (ліворуч) на міському стихійному ринку збирає підписи у продавців. Понад 500 чоловік проти переїзду на нове місце

"Кожної суботи через базар у центрі блокується рух, — каже секретар Калинівської міської ради Валентина Турик, 43 роки. — Ні "швидка", ні пожежна проїхати не можуть. Щоб дістатися кладовища, покійників возять закаулками".

Міська рада вирішила перенести базар на територію приватного автопарку на вул. Фрунзе.

— На новому ринку поклали тверде покриття, провели електрику, воду, — продовжує Турик. — Там є автостоянка, туалет, контейнери для сміття. Пустили додаткові маршрути. Міжміські автобуси там також будуть зупинятися.

Дозвіл на тимчасову виїзну торгівлю в центрі Калинівки надали 15 років тому. Щосуботи торгувати на базар з"їжджаються понад 350 підприємців із Вінниці, Хмільника, Ружина, Житомира, Бердичева, Погребища, Іванова.

Ринок мали перенести 5 грудня, але досі підприємці торгують у центрі. Вони проти перенесення базару. Об"єдналися в громадську організацію "Калинівка-центр". Її членами зареєструвалися понад 500 осіб.

— Вважаємо рішення міської ради про перенесення ринку безпідставним, — заявляє голова організації 44-річний Олег Радецький. Він приїжджає торгувати з Бердичева. — Завдяки нам Калинівка процвітає.

Вимірювали там радіацію — утричі перевищує допустиму норму

— Нас хочуть перевезти прямо в поле. Там же нічого немає, — додає вінничанка 53-річна Галина Зеленюк. Вона їздить торгувати до Калинівки 13-й рік. — Висипали на землю щєбьонку, відсів і прокатали. Раз заїхали бусами, походили там, тільки вимішали болото. Ми, продавці, привикли одягатися не як на показ, а щоб можна було вистояти. А приїде туди дівчинка в сапожках на шпильці, що з них залишиться? Вимірювали там радіацію — утричі перевищує допустиму норму. Розуміємо, що рано чи пізно базар мають перенести з центру. Та невже за стільки років не могли підібрати нормального місця?

Покупці теж невдоволені звісткою про перенесення ринку.

— Хто туди поїде? На маршрутку тільки 3 гривні віддати за одного, а якщо поїде сім"я вп"ятьох? Це ж гроші, — обурюється перехожий. — На суботній базар приїжджають скуплятися з усього району. Автовокзал під боком.

Мер Калинівки Віталій Кучинський, 55 років, каже, що ринковий збір із торговців ринку в центрі не збирають другий тиждень.

— Зі свого боку ми зробили все, що могли, — розповідає Кучинський. — Надалі питання переселення покладено на правоохоронців. Як воно буде, я не знаю.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці не хочуть переїжджати на новий ринок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі