понеділок, 25 липня 2011 00:30

Перевізники не мають права бронювати готелі

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  4-річна вінничанка Юлія Головащук прийшла з татом Олександром на площу перед Центральним автовокзалом у Вінниці. Вибрали путівку на 10 днів у кримське село Штормове з 1 серпня
4-річна вінничанка Юлія Головащук прийшла з татом Олександром на площу перед Центральним автовокзалом у Вінниці. Вибрали путівку на 10 днів у кримське село Штормове з 1 серпня

Минулого тижня працівники управління у справах туризму Вінницької міськради перевіряли перевізників, що доправляють людей на море.

— До міськради надійшло багато скарг від вінничан, що перевізники обіцяють комфортабельні автобуси. А везуть незручними міні-бусами, — каже начальник управління Руслан Анфілов, 37 років. — У міськраді зареєстровано лише 36 перевізників, а на площі перед автовокзалом їх удвічі більше. Коли ми прийшли з перевіркою, ті хто не мають ліцензії, схопили свої речі і стали тікати.

36-річна Олеся Опришко тиждень тому із сином Єгором повернулися з відпочинку із села Міжводне. Хоче судитися із підприємцем.

— Замість "Неоплану" ми поїхали незручним бусиком "Спрінтер". Там сидіння не відкидаються, у салоні замість кондиціонера стояв вентилятор, що обдував лише передні місця. Замість 12 годин дороги ми ледь приїхали через 18, бо у водія перегрівався мотор, — розповідає Олеся. — У приватному секторі не було тих умов, які показували на фото. Замість дерев'яних ліжок — старі кроваті із сітками, посуду на кухні не було. Замість 10 днів ми ледь добули сім.

Руслан Анфілов радить зі скаргами звертатися на "гарячу лінію" міськвиконкому 0(432) 59 52 82.

— Але відшкодування за умови проживання вона не отримає. Підприємцю лише випишуть штраф за неналежний автобус, — пояснює Руслан Анфілов.— Підприємці, які пропонують послуги біля Центрального вінницького автовокзалу, не мають права бронювати номерів. Вони лише показують, в яких умовах можна було б жити.

19 липня о 10.00 навпроти Центрального автовокзалу перевізники встановлюють парасольки від сонця. 53-річна Галина Шевченко пропонує відпочинок у кримських селах Міжводне, Чорноморське та Штормове. Жінка показує фото кімнат у приватному секторі.

— За 100 гривень можна зняти номер з двома ліжками і тумбочками, з душем і туалєтом на кілька номерів, — пояснює. — Є гарний пляж, кругом пісочок. Можна з харчуванням або без. Є кухня, посуда, рядом базарчик.

За дорогу з Вінниці до Криму перевізники беруть 450 грн. Відправляються з Вінниці кожні три дні. Дорогою забирають людей із Гайсина та Умані Знижки роблять лише дітям до 6 років — 100 грн на проїзд і 50% за житло.

— Людей мало їде, автобуси пусті, — каже Шевченко. — Шукають чим подешевше, а потім жаліються.

Жінка третій рік продає квитки на море. Каже, у пік сезону щодня записуються 15–20 людей. Щомісяця продавці отримують 1,7 тис. грн зарплати. На морі не були.

Зараз ви читаєте новину «Перевізники не мають права бронювати готелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі