понеділок, 31 жовтня 2011 05:30

Олег Федорчук залишив "Ниву"

Вінницький футбольний клуб "Нива" наприкинці чемпіонату в першій лізі залишився без головного тренера. Олег Федорчук, який очолив команду влітку 2009 року, залишив посаду через конфлікт із керівництвом клубу.

16 жовтня вінничани не вийшли на матч проти алчевської "Сталі". "Ниві" зарахували технічну поразку.

— Напередодні нас не пустили на тренування, — каже Олег Федорчук, 50 років. — Сказали, що ми не платимо за користування спортбазою, але ж вона належить клубу. У день зустрічі з Алчевськом гравці не вийшли на поле, бо в них забрали картки футболістів. Це все дії керівництва клубу, які я зовсім не розумію. Мене про них навіть не попередили.

Гравцям "Ниви" затримували зарплату із серпня. Заборгованість клубу становила близько 500 тис. грн. Із них 350 — зарплата футболістам.

— Ми готові були грати безкоштовно, — продовжує Олег Федорчук. — Хотіли принаймні залишити про себе гарну пам'ять у вболівальників.

— Перед грою з Алчевськом стало зрозуміло, що ситуація в команді руйнує всі попередні здобутки, — пояснює дії керівництва клубу директор "Ниви" Паша Касанов, 58 років. — Головний спонсор команди Володимир Продивус щомісяця дає по 100 тисяч гривень. Він готовий підтримувати команду й надалі, але за умови, якщо влада й місцеві бізнесмени візьмуть на себе половину витрат.

"Ниві" на рік потрібно від 6 до 8 млн. грн. У попередні роки місцева влада надавала на потреби клубу 700–800 тис. грн.

21 жовтня Паша Касанов повідомив, що команді пообіцяли грошову допомогу й вона далі гратиме в чемпіонаті. На поле гравців вивів Олег Шумовицький, який раніше тренував дитячо-юнацьку команду "Ниви". У турнірній таблиці команда на 17 місці серед 18 команд.

Зараз ви читаєте новину «Олег Федорчук залишив "Ниву"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі