понеділок, 29 липня 2013 07:45

"На скутері доїхала до пацієнта за три хвилини"

— Дядька на пасовиську покусали шершні, став задихатися. Мусіла бігом гнати, — фельдшер села Сокілець Немирівського району 33-річна Валентина Нахимчук повертається у понеділок з виклику на новому скутері, який отримала в подарунок від президента Віктора Януковича.

— Скутер вручили ще до Дня медика, але він був розібраний і без коліс, — продовжує. — Лиш показали по всіх каналах, що нам його подарували. Потім  відправили в Немирів на зборку. Два тижні, як привезли після обкатки. Я швидко розібралась, бо до того два роки їздила до пацієнтів на власному скутері. Крім мене, в амбулаторії працюють ще три медсестри. Але вони не мають водійських прав.

Амбулаторія розташована далеко від центру села. Пішки — близько півгодини по ґрунтовій дорозі. Фельдшер заїжджає на подвір'я амбулаторії, паркується у затінку. Заходимо у приміщення, тут місяць тому закінчили ремонт: пофарбували стіни, поміняли вікна та двері. Крім Сокільця, амбулаторія обслуговує ще чотири села. За добу буває до 20 викликів.

— Вночі по бездоріжжю на велосипеді можна самому травмуватися, — каже Валентина Миколаївна. — Крім того, крутити педалі заважає сумка-аптечка. Тепер вожу сумку з медикаментами в багажнику під сидінням скутера. Зручно вночі, що можна ввімкнути фари, і на дорогу часу втричі менше йде. Вчора пізно ввечері мала виклик. Чоловік серйозно порізав ногу об бляшанку. Рідні подзвонили, бо не могли зупинити кровотечу. На скутері доїхала до пацієнта за 3 хвилини. Якби йшла пішки чи їхала велосипедом — міг би кров'ю стекти.

На місяць для заправки скутера, яким фельдшер їздить до пацієнтів, виділяють 6 л бензину.

У Вінницькій області скутери від президента отримали вісім амбулаторій.

Зараз ви читаєте новину «"На скутері доїхала до пацієнта за три хвилини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі