понеділок, 22 квітня 2013 05:15

На побори в школі скаржаться в прокуратуру

"Моя донька навчається в четвертому класі. На останніх зборах учителька всіх зібрала і попередила, що з наступного року діти вчитимуть інформатику. Тому школі потрібні нові комп'ютерні класи і батьки мають купити всю апаратуру самостійно. Я чула, що кошти на комп'ютерні класи виділяла держава. Куди можна поскаржитися на побори в школі? І чи не постраждає моя дитина після тих скарг?"

Запитує вінничанка 29-річна Валентина Андрощук.

Відповідає начальник відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури Вінницької області Іван Криворучко, 33 роки:

— Батьки можуть написати колективне чи одноосібне звернення до прокуратури. В заяві в довільній формі вказати, коли і на що просять зібрати гроші, які суми й хто збирає. Працівник прокуратури має  розібратися. Якщо буде доведено факт незаконного збору коштів, керівництво школи та вчителів, які збирали гроші, покарають штрафами. Хоча при закладах існують і так звані благодійні внески. З батьків збирають кошти, а потім кладуть на рахунок школи або можуть видати рахунок, на який потрібно перерахувати гроші. Це законно, але тоді має бути чітко прописано, на що вони збирають, яка сума має бути і на що гроші потратять.

Зараз ви читаєте новину «На побори в школі скаржаться в прокуратуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі