пʼятниця, 25 січня 2008 17:01

На фестиваль "Подільські Шешори" дали утричі більше грошей

300 тис. грн виділяє обласна влада на фестиваль "Подільські Шешори-2008" у селі Воробіївка Немирівського району Вінницької області. Це утричі більше, ніж торік.

— Оргкомітет фестивалю кошторису ще не подав. На що витрачатимуть кошти, дізнаємося пізніше, — каже заступник начальника управління культури облдержадміністрації Сергій Гарбулінський, 50 років.

На останній сесії облради деякі депутати виступали проти фінансування фестивалю.

— У кожного заходу є плюси та мінуси. Таким масштабним фестивалем піднімається авторитет області, розширюється туризм, — відзначає Гарбулінський. — Підприємці, які торгують під час нього, сплачують податки. Селяни копійку заробляють. Торік за три дні міліціонери не зафіксували серйозних порушень. Правда, стільки шприців познаходили...

У Воробіївці 200 жителів. Люди не проти свята.

— Торік проклали нову дорогу до села за 760 тисяч гривень, — говорить сільський голова Віктор Яременко. — Виділяють 150 тисяч на завершення газифікції. Люди, які приймали гостей, заробили 15 тисяч гривень загалом. Із проживанням та харчуванням брали по 50 гривень із людини на добу.

"Подільські Шешори" відбудуться на тому ж місці — на пасовищі біля річки.

— Минулого року після фестивалю думали, що трава, де танцювали, вже не підніметься, — додає Яременко. — Та пройшов дощик, і все знов зазеленіло.

Зараз ви читаєте новину «На фестиваль "Подільські Шешори" дали утричі більше грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі