понеділок, 01 квітня 2013 06:15

Міст затоплює третій рік

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
 

14-річний Валерій Стеценко, Марія Залізняк, 50 років, та Сергій Ковтун, 37 років, переходять затоплений міст у селищі Сутиски Тиврівського району через річку Південний Буг. Село розділене річкою навпіл, міст затоплює третій рік.

— На тім боці двоповерхові дома, діти по мосту не пройдуть ніяк. Своїх онуків садила на гаргоші й переносила, — розповідає 67-річна Любов Краснова.

Міст затоплює через скиди води від Сабарівської гідроелектростанції.

— Торік було таке, що мосту зовсім не стало видно, весь залило. Боїмося, як сніг розтане у сусідніх районах, село буде ізольоване, — 50-річна Марія Залізняк перевзувається в чоботи, що принесла сусідка. — Можна йти в обхід через сусіднє село Шершні за 3 кілометри, але то довго й далеко. У нашому селі тепер у кожній родині є резиняки. Всю весну носимо чоботи з собою, хто в пакетах, хто родичам дзвонить, і чоботи підносять до річки.

Сергій Ковтун у рибальських чоботах переносить на плечах Інну Панченко, 20 років. Поряд на багажнику велосипеда 20-річну Маргариту Бардецьку везе Валентин Бегус, 30 років. Він одягнув гумові штани.

— Крутити педалі неможливо, тєчєніє дуже сильне, — каже Бегус. — Он, хлопець хотів на скутері переїхати, то посеред мосту щось заклинило. Намочив ноги по коліна, бо в кросівках був.

Востаннє міст у Сутисках ремонтували 36 років тому. Відтоді він просів на півтора метра.

— Якщо моста повністю затопить, пустимо автобус, — каже сільський голова Леонід Дідух. —Він возитиме людей через міст біля села Ворошилівка, за 6 кілометрів від нашого села.

В області 516 мостів. Найбільше потерпають від повені мости в селі Воробіївка Немирівського району та Шершнях Тиврівського. Їх відривала течія вісім років тому.

Зараз ви читаєте новину «Міст затоплює третій рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі