четвер, 18 березня 2010 16:33

"Коли насос знімають на ремонт, весь будинок залишається без води"

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  Мешканка будинку 38а по вулиці Скалецького у Вінниці Олена Ковальська набирає воду у відра та пластикові пляшки. Через поганий тиск часто пропадає вода
Мешканка будинку 38а по вулиці Скалецького у Вінниці Олена Ковальська набирає воду у відра та пластикові пляшки. Через поганий тиск часто пропадає вода

У Вінниці на вул. Скалецького, 38а четвертий рік мешканці останніх поверхів потерпають через поганий тиск води.

— Ми у 1997 році перебралися сюди жити. І відтоді постійно щось із цею водою робиться, — розповідає мешканка 10-го поверху Любов Поліщук, 35 років. — Дзвонили і в жек, і на гарячу лінію в міськраду. Кажуть: забилися фільтри чи ще щось. Зимою 2007-го та 2008-го у нас в квартирі було 14 градусів тепла. Бо чердачна котельня не працювала як треба. Казали, через поганий напор води. Торік ми вже свій котел поставили, двухконтурний. То тепер друга проблєма: не можна підкачати воду в котел.

Жінка пояснює, що тиск води у водопроводі повинен пересилювати тиск у котлі. Інакше вода витікає з котла в каналізацію:

— У нас так було у когось: втікла вода із системи, а нова не закачалася. То люди боялися котла включити. Грілись каміном, доки напору не дочекалися.

Перед Новим роком у будинку згорів насос. Води не було п"ять днів.

— Щось там зремонтували, але, видно, не до пуття. Бо на початку березня він знов згорів, — продовжує Любов Поліщук.

Вона зберігає воду в усіх великих посудинах, що є вдома:

— У кладовці в мене 40 літрів стоїть. Усі бачки, миски наповнені. А ще приноровилися набирати воду в старий бойлер. Там 80 літрів поміщається. Але звідти неудобно її забирати.

Інша мешканка будинку Олена Ковальська, 33 роки, має шістьох дітей:

У кладовці в мене 40 літрів стоїть. Усі бачки, миски наповнені

— У нас усе стає проблемою, як води немає. І стірка, і уборка, і купання. Як стіралка не включається, стільки речей потрібно руками постірати! А в чайник не заллєш воду, що вже кілька днів зберігається у відрах, бо вона несвіжа. Дітей порченою водою не напоїш. Ходили по сусідах на нижні поверхи просити. А то, бувало, наводили будільнік на три часа ночі. Вставали, включали воду, то до ранку півванни набиралося.

Новий насос коштує близько 12 тис. грн. Головний інженер приватного жеку "Мешканець" Андрій Гончар говорить, що таких коштів немає ні в них, ні в управлінні житлокомунгоспу міськради. Тому вимушені ремонтувати старий. Коли насос знімають на ремонт, весь будинок залишається без води. У міськраді пропонують людям зібрати гроші й купити новий насос.

Виконувач обов"язків начальника управління житлово-комунального господарства Сергій Кушнір каже, що потрібно встановити причину частих поломок насоса:

— Якщо після обстеження виявиться, що насос потрібно замінити, міська влада готова співфінансувати його купівлю.

Зараз ви читаєте новину «"Коли насос знімають на ремонт, весь будинок залишається без води"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі