понеділок, 14 листопада 2011 07:00

Інфрачервоне опалення дешевше на третину

Із приходом осені гостро стає проблема опалення оселі. Що вибрати? Як зорієнтуватися в різних пропозиціях і не прогадати з ціною? Про новинки на ринку систем опалення ми запитали в директора вінницького магазину "Тепло" Олександра Ціхановського.

Олександре Григоровичу, які нові обігрівачі сьогодні можуть запропонувати споживачам виробники систем опалення?

— Одна з найновіших розробок — інфрачервоні електричні обігрівачі на основі теплових панелей і плінтусів. Це система автономного опалення, яка повноцінно та економно забезпечить теплом житлове чи робоче приміщення. Вона естетична, оскільки підходить до будь-якого інтер'єру. Є в білому або інших кольорах, які можна вибрати за каталогом.

Як працює система?

— Опалювальна система прогріває кімнату до заданої температури. Для регулювання температури в кожній кімнаті встановлюється терморегулятор. Усередині панелей є теплонакопичувач, тому після вимкнення терморегулятора температура різко не падає. Як тільки температура у приміщенні знижується на 1–1,5 градуса, термостат умикає обігрівачі, вони працюють 10–15 хвилин і знову вимикаються на 40–45 хвилин.

Кажуть, інфрачервоне випромінювання шкідливе.

— У новій системі опалення використовують довгі теплові хвилі, які зовсім не шкідливі. Більше того, вони максимально наближені до випромінювання людини — приблизно 9 мікрон — тому тепло сприймається легко і комфортно.

Наскільки економніша така система опалення?

— Відсотків на 30–40. Максимальна потужність теплових панелей — 700 ват. Наше обладнання за класифікацією відносять до малопотужних побутових приладів. Для повноцінної роботи теплові панелі розраховані — 70 ват на 1 квадратний метр. У той час як традиційні системи опалення — електричні котли, конвектори — 100 ват.

Нову систему опалення можна використовувати лише вдома?

— Звичайно, ні. Нею можна обігрівати складські приміщення, офіси, церкви, будинки культури, дитячі та лікувальні заклади.

За додатковою інформацією звертайтеся за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 4. Магазин "Тепло".

Тел.: 0(432) 69 03 12, 0(67) 736 65 54

Зараз ви читаєте новину «Інфрачервоне опалення дешевше на третину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі