четвер, 02 вересня 2010 17:32

Електродні котли заощаджують електроенергію

Із 1 серпня 2010 року ціна на природний газ укотре зросла на 50%. Багато кому доводиться шукати альтернативних джерел опалювання житлових приміщень. Кожна людина прагне затишку і тепла у своїй оселі. Бажає, щоб опалювальна система була високоефективною, безпечною і ощадною.

Житель селища Муровані Курилівці 33-річний Олександр Миколайчук установив у своїй двокімнатній квартирі електродний котел "Галан" потужністю 5 кВт. Систему електроопалення монтували фахівці вінницького підприємства "СВ-Енерджи". Фірма здійснює електромонтажні, проектні роботи, укладає договори з енергопостачальними організаціями та продає електрокотли.

— Дуже задоволений, — каже Миколайчук. — Раніше у мене парове було на дровах, бо в Мурованих Курилівцях газу нема. Димоход був виведений попід балкон. Доки палиться — тепло, а вранці вставали — холодно. Діти у теплих носках і кімнатних капцях ходили. А зараз бігають босі, й ніяких у хаті труб, дров. Котел стоїть на мінімумі, а температура нижче 20 не опускається. Автоматика працює чудово. За порадою працівників фірми "СВ-Енерджи" я ще поміняв звичайний електролічильник на тарифікований "день-ніч". По оплаті виходить дуже економно.

На встановлення електричної опалювальної системи Миколайчук витратив 6,5 тис. грн.

Замість води спеціальний теплоносій

— Це набагато дешевше, аніж опалення на газу, — стверджує. — Там один газовий котел коштує близько 8 тисяч, тоді як ціна електродного котла всього 2,5 тисячі гривень.

— Електричні електродні котли й справді революція у світі сучасних опалювальних систем, — директор фірми "СВ-Енерджи" Олександр Шимчук підводить до стенда з макетом системи. — Ось ця невелика трубка, — показує на темно-синю трубку діаметром 80 мм і заввишки 420 мм, — і є наш диво-котел. Раніше такі застосовували на підводних човнах. Це котли проточного типу, тому на їх установку не потрібно спеціальних дозвільних документів. У розетку ввімкнув — і все.

Електродний котел важить від 2,5 до 6,5 кг. Замість води у ньому спеціальний теплоносій. Процес його нагрівання відбувається за рахунок розщеплення на позитивно і негативно заряджені іони. Рухаючись до відповідних електродів, вони виділяють енергію. Коефіцієнт корисної дії електродних котлів — 96–98%.

— Для оптимізації роботи котла виробники продумали автоматичний цифровий регулятор температури, — продовжує Шимчук. — Він до 40–60 відсотків скорочує реальний час роботи приладу, економить електроенергію та в автоматичному режимі цілодобово підтримує необхідну температуру в системі. Якщо ж виникають якісь несправності, регулятор відключає котел.

Компанія-виробник "Галан-Київ" дає на електродні котли рік гарантії. Фірма "СВ-Енерджи" здійснює їх післягарантійне обслуговування. При монтажу на труби та радіатори фірма дає 10% знижки.

Зараз ви читаєте новину «Електродні котли заощаджують електроенергію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі