четвер, 07 серпня 2008 19:31

Для догляду за інвалідами у Жмеринці немає грошей

"Я доглядаю інваліда Великої Вітчизняної війни І-ї групи. Документи на це оформлені в соцзабезі. До 1 січня 2008 року отримувала ці кілька гривень. А от із 1 січня уже восьмий місяць ще не отримала ані копійки. У соцзабезі відповідь одна: "Немає грошей". Не розумію, на всякі заходи витрачають десятки тисяч гривень, а тут ці мізерні копійки не виплачуються?"

Надія Арсентіївна Цілінська, м. Жмеринка

На лист щодо виплати компенсації за надані соціальні послуги за інвалідом І-ї групи, відповідає заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення Вінницької області Віталій Бондар:

— Надія Цілінська здійснює догляд із 2005 року й отримує кошти в розмірі 48,20 гривень.

Гроші для виплат, згідно зі статтею 91 Бюджетного кодексу України, мають передбачатися місцевими органами влади у складі видатків на фінансування місцевих програм соцзахисту та соцзабезпечення.

Таким чином видатки на виплату компенсації фізичним особам, які надають такі соціальні послуги, повинні плануватися і здійснюватись із бюджету міста Жмеринка.

На даний час, кошти для виплати компенсації за надані соціальні послуги з догляду за інвалідом І-ї групи з місцевого бюджету не надходять. Тому зазначена допомога буде виплачена лише при надходженні грошей.

Зараз ви читаєте новину «Для догляду за інвалідами у Жмеринці немає грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі