понеділок, 31 грудня 2012 07:00

Бізнес переписав на дружину

Іван Мовчан був першим заступником губернатора 2,5 року. До облдержадміністрації його запросив колишній губернатор Микола Джига. До того Мовчан керував власним підприємством "Кряж". Коли йшов у чиновники, весь бізнес переписав на дружину, 47-річну Ніну Дмитрівну. На цьому ж підприємстві працює його син 27-річний Роман.

— Щодня займаюсь спортом, — розповідав Іван Мовчан, коли його призначили на посаду заступника губернатора. — Прокидаюся о 5.45, іду на стадіон біля Будинку піонерів або в парк Горького, де не менше 200 разів віджимаюся. Приймаю душ та снідаю кашею без масла з вареним чи смаженим яйцем. Увечері віджимаюся ще 300 разів. Тренуюся у спортзалі офісного комплексу "Кряж".

Півроку тому змінив автомобіль, зараз їздить на позашляховику класу "люкс" "Лексус LX 570" за $ 120 тис. На номерному знаку — всі одиниці. У декларації за минулий рік написав, що має "Тайоту Лендкрузер" 2005 року випуску та "Мерседес Бенц" 2008-го.

Часто їздить до 84-річної матері Параски Михайлівни в Крижопільський район, звідки сам родом.

— Піклується про маму, як хороший добрий син, — розповідає секретар Крикливецької сільради 35-річна Катерина Вереснийчук. — І про село не забуває. Торік проклав дорогу по вулиці Комсомольській. Кладовище забором обгородив. Освітлення провів по вулиці Кірова. Багато уваги приділяє дітям роботяг. На Святого Миколая заказує ресторан у Крижополі. У цьому році празнували в "Маестро". У школі вікна та двері поставив, опалення пустив і комп'ютери купив.

13 000

гривень зарплати отримував Іван Мовчан на посаді заступника губернатора. Гроші перераховував трьом дитячим будинкам у Крижопільському районі. Зарплата губернатора більша на 3 тис. грн.

120

гривень коштує нова золотиста табличка біля кабінету губернатора. На ній чорним шрифтом написано "Голова Вінницької обласної державної адміністрації Мовчан Іван Михайлович". Її виготовили 24 грудня на приватній фірмі за 40 хв. Того дня вийшов Указ про призначення нового губернатора. За словами начальника господарського відділу апарату Вінницької облдержадміністрації Анатолія Лебідя, вже о 13.00 табличка висіла на місці. Зняті вивіски повертають власникам.

 

Зараз ви читаєте новину «Бізнес переписав на дружину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі