пʼятниця, 30 серпня 2019 00:31

Жителі окупованого Донбасу хочуть в Україну

54,5% жителів Донбасу вважають окуповані території Донецької та Луганської областей частиною України. З них 31% людей хоче, щоб території мали автономний статус у складі України, а 23,5% бажають повернутися до складу України без змін.

18,3% мешканців окупованої території Донбасу підтримують входження цих районів до складу Росії без надання автономного статусу, а 27,3% — зі здобуттям автономії. Такі дані опитування Центру східноєвропейських і міжнародних досліджень.

На непідконтрольних територія Донбасу говорили з людьми телефоном, на підконтрольних — через інтерв'ю.

— Коли Донбас повністю стане український — запанує мир і нове життя нашого регіону. Але треба розірвати будь-які відносини з Росією, — каже 64-річний Владислав Слісарчук із Донецька. — За п'ять років війни й окупації люди втомилися жити в не­зрозумілому статусі. Вони точно не хочуть Росії, бо вона фінансово допомагає тільки бойовикам. А народ досі їздить за виплатами та їжею на українські території.

На підконтрольній території Донбасу 95% місцевих вважають окуповані території частиною України. З них 64,7% хотіли б, щоб території прийшли до життя без війни. 30,7% опитаних людей виступили за отримання регіоном автономного статусу у складі України.

Зараз ви читаєте новину «Жителі окупованого Донбасу хочуть в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі