вівторок, 11 вересня 2018 07:15

Жінки зможуть ставати генералами

6 вересня Верховна Рада ухвалила законопроект, який надає рівні права чоловікам і жінкам для служби в Збройних силах України. Матимуть рівний доступ до посад і військових звань та однаковий обсяг відповідальності.

Сьогодні в армії служать понад 25 тис. жінок. Із них більше 3 тис. — офіцери, 70 осіб — на посадах полковників.

— Жінки зможуть вислужити вищі офіцерські посади, урівнюється граничний строк можливості укладання контракту, — каже 30-річна Юлія Макарова, координатор Ліги захисту прав жінок "Гармонія рівних". — Скасували обмеження щодо призначення жінок у добовий наряд, відряджень та звільнення від проходження служби.

Жінки могли підписати контракт на військову службу тільки до 40 років. Це обмеження скасували. Як і граничний вік перебування у запасі. Становив 50 років.

Також ухвалили закон, який вирі­шує проблеми дискримінації родин загиблих. Якщо військовий помер протягом року після звільнення зі служби, його родина може отримати одноразову грошову допомогу. Її сума становить майже 800 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Жінки зможуть ставати генералами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі