пʼятниця, 11 жовтня 2013 06:30

Жінка проїхала голою в метро

Автор: ФОТО з сайта www. vimeo.com
  Юлія Дроздек без одягу їхала в харківському метро майже дві хвилини
Юлія Дроздек без одягу їхала в харківському метро майже дві хвилини

– Это был протест против сексуального насилия над женщинами. Последней каплей стали события во Врадиевке. Я хотела показать, что женщина создана не для издевательств, а для любви, – говорить художниця 35-річна Юлія Дроздек.

Жінка на дев'ятому місяці вагітності. Минулого вівторка об 11.00 голою проїхала в харківському метро. Її чоловік 37-річний Василь зняв це на відео й виклав у інтернет.

У вагон на станції Маршала Жукова Юлія заходить закутана в хустину. Коли потяг рушає, знімає її. Більшість пасажирів відвертаються. Один чоловік починає знімати на телефон.

– Это надо быть ненормальным, – говорить за кадром літня жінка.

– Сволочи.

Юлія виходить на наступній станції Радянської армії.

– У метро я зайшла одягнена. Швидко роздяглася на пероні, – розповідає. – Вагон обирали без дітей. Більшість людей нічого не зрозуміли. Машиністові ніхто не дзвонив. В інтернеті пишуть: "Та я б по морді. Та я б за волосся її". Чому саме така форма протесту – не скажу. Це особисте.

Василь працює художником під псевдонімом Василиса Незабаром. Виховують сина 1,5-річного Боба.

– Якби був звичайним обивателем, можливо, ревнував би. Але як художник повістю підтримав Юлію. Для неї це було важливо, вона переживала через події у Врадіївці, – говорить російською.

Зараз ви читаєте новину «Жінка проїхала голою в метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі